Tervis toidust
Annely Soots

Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Raamat „Tervis toidust“ käsitleb tervisliku tasakaalustatud
toitumise aluseid. See sobib ühtviisi nii õpikuks
toitumisspetsialistile kui harivaks lugemiseks kõigile,
keda toidu ja tervise seosed ükskõikseks ei jäta. Raamat on valminud toitumisspetsialiste koolitava Tervisekooli
meeskonna ühistööna. Toitumisest rääkides peetakse
sageli silmas vaid toidu hulka, kaloraaži ning
põhitoitainete – valkude, rasvade ja süsivesikute sisaldust.
Vähem osatakse tähelepanu pöörata toidu kvaliteedile,
toidu valmistamisele ning regulaarsele söömisele.  
    Laste toitumine ja tervis
Toitumissoovitused Eesti toitumisterapeutidelt
ja -nõustajatelt

Saadaval www. toitumisteraapia.ee,
Rahva Raamatu e-poes. 

Autorid on nii Tervisekooli õpetajad kui ka
praktiseerivad terapeudid ja nõustajad, kes jagavad
teadusallikatel ja praktilisel kogemusel põhinevaid toitumissoovitusi, mis aitavad meie lastel terved olla
ja terveks jääda. Tervislik toitumine on oluline igal
eluetapil, ning sellega alustada pole kunagi liiga
hilja, eriti tähtis on see juba lapsepõlves, et toetada
eluaegsete tersvislike toitumisharjumuste
väljakujunemist ja ennetada tulevikus kimbutada
võivaid teviseprobleeme.
           
  Ajakiri Toitumisteraapia
(pildil nr 28)

Müügil Lehepunkti müügikohtades ja
www.toitumisteraapia.ee

Kodulehel üleval esimesed 10 numbrit TASUTA!
    Toiduainete tervistav toime
Annely Soots

Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Raamat “Toiduainete tervistav toime” kirjeldab nii tuntud kui ka vähem tuntud toiduaineid, keskendudes nende toitainetesisaldusele ja tervisemõjule.
 
           

 
  Söö ja sära
Ülle Hõbemägi

Saadaval siit

Raamat tervisest ja toitumisest naisele 40+.

Tervist toetavate eluviisidega naine läbib
üleminekuperioodi reeglina palju väiksemate igapäevaelu häirivate sümptomitega. Kui aga üleminekueaga seostatav probleemistik päevakajaliseks muutub, ei ole kunagi hilja teha oma toitumises ja elukorralduses muutusi, sest hormonaalsed kõikumised toovad välja pisimagi ebakõla, mis seni elu otseselt häirinud ei ole.
  Tervise hoidmise toidud 3. Laktoosita,
gluteenita, kaseiinita
Maire Vesingi 

Saadaval www.toitumisteraapia.ee,
Apollo & Rahva Raamatu e-poodides. 

Üle 80 retsepti sisaldav põhjalik kokaraamat on
mõeldud kõigile, kes peavad loobuma igapäevases
toidus lehmapiima ja gluteeni sisaldavatest toiduainetest. Koostöös toitumisterapeut Annely Sootsiga valminud kokaraamat sobib nii neile, kes soovivad muuta oma toidulauda tervislikumaks, kui ka neile, kelle tervis ei luba sugugi tarbida gluteeni, laktoosi ja kaseiini, osa retsepte on ka ilma munata.  Lisaks retseptidele pakub raamat rohkesti kasulikku teavet toitumise abil tervise hoidmise kohta.
         
   Lihtsad smuutid
Erle Jõema & Külli Holsting

Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Smuutid võivad olla suurepäraseks alguseks päevale,
kergeks vahepalaks või treeningujärgseks taastumiseks. Lihtsalt
valige endale meelepärased koostisained ning blenderdage valmis maitsev ja toitainetest pungil eine.

Raamatust leiate retseptid, mis on lihtsad ja pakuvad
inspiratsiooni erineva kooslustega smuutide
valmistamiseks.
  Sitsiilia köök, päikeseline Itaalia
Heret Pauskar & Lia Virkus

Saadaval www.toitumisteraapia.ee,
Apollo & Rahva Raamatu e-poodides. 

Sitsiilia köök. Päiseseline Itaalia kokaraamat sai
alguse ühe vahva Sitsiilia proua nonna Rosalba käsitsi
kirjutatud imemaitsvatest klassikalistest Sitsiilia köögi
retseptidest. Pärast poolteist nädalat koos kokkamist,
turgudel kolamist, kohalike toitude maitsmist ja nonna Rosalba nõuannete kuulamist saigi teoks raamat ehedast Sitsiilia köögist! Raamatus on üle 50 retsepti koduseid ja lihtsaid Itaalia köögi retsepte koos kaunite piltide-nõuannete-kommentaaridega
                                                                                

 
  D-vitamiini revolutsioon
Soram Khalsa

Saadaval www.toitumisteraapia.ee

Viimaste aastate jooksul avaldatud uurimuste tulemused on
aga näidanud, et D-vitamiini vaegust on põhjust seostada ka
17 vähivormiga, näiteks rinna-, jämesoole ja
eesnäärmevähiga. Lisaks sellele seostatakse  D-vitamiini
vaegust ka paljude teiste haigustega, nagu I tüübi diabeet,
astma ning isegi gripi ja veel  paljude teiste
terviseprobleemidega.

Autor annab raamatus ülevaate D-vitamiini kasutamise ja uurimise ajaloost, võimalustest, ülesannetest meie kehas, seostest erinevate haigustega, taseme  mõõtmisest ja kasutamisest konkreetsete haiguste vältimiseks ja raviks.
  Oliiviõli - rohekuldne väärtuslik nektar
Heret Pauskar

Saadaval vaid e-raamatuna Rahva Raamatu e-poes.

Kas teadsite, et extra virgin oliiviõli on üks kõige
kasulikumatest õlidest, mida poeriiulilt leiab? Kas
olete kuulnud, et kvaliteetne õli sobib peale salati
ideaalselt ka kuumutamiseks ja praadimiseks? 

Kogemustele tuginedes kinnitavad ja selgitavad
raamatu autorid põhjalikumalt teada-tuntud tarkusi
ning lükkavad ümber paljud väärad väited. Lisaks
hulganisti retsepte, milles troonib aukohal extra virgin oliiviõli, mida kasutatakse julgelt nii külmades roogades kui küpsetistes.
           
  GK. Kokaraamat
Anneli Kõiv ja Mari-Liis Ilover

Saadaval Apollo & Rahva Raamatu e-poodides.

Esimene Eesti autorite poolt sel teemal kirjutatud
raamat.

Lisaks põhjalikule ülevaatele GK olemusest ja
igapäevases toitumises rakendamisest sisaldab raamat  üle 60 ahvatleva, tervisliku ja ülimaitsva retsepti.

 
  Esimene suutäis
Bee Wilson 

Saadaval Apollo & Rahva Raamatu e-poodides. 

Me teame hästi, mida tuleb süüa ja mida mitte.
Aga me ei tee nii. Mis ja millal läks valesti?

Nõustudes, et söömine on õpitud käitumine, saame
aru, et raske pole infot mõista, vaid uusi harjumusi
omandada. Briti toidukriitik Bee Wilson aitab selles
raamatus söömisega rahu teha. Ta ei ütle, et üks
toiduaine on vale ja teine õige, ega soovita millestki loobuda. Ta näitab, et nii täiskasvanutel kui lastele on tohutu potentsiaal õppida uusi, tervislikke toitumisharjumusi.
  Kuidas aidata äärmiselt pirtsakat sööjat
Katja Rowell & Jenny McGlothlin

Saadaval Apollo & Erseni e-poodides.

Teejuht selektiivse, sensoorse ja muud tüüpi söömishäirega 
laste vanematele. Perearsti ja toitumisterapeudi kirjutatud  
raamat aitab sul toetada lapse toitumist, soodustada tema
tervislikku kasvamist ja lõplikult kõrvaldada
söögiaegne ärevus (nii sinu kui ka lapse oma).
Rakendades autorite kliiniliselt tõestatud
STEPS+-meetodit, avastad strateegiad, millele
toetudes lahendad isutuse, sensoorsete häirete,
autismi ja oraal-motoorse arengu peetusega
seotud toitumisprobleemid, leevendad ärevust
ning muid söömisega seotud muresid.
  GK - teadliku toitumise alustala
Ülle Hõbemägi & Eva-Liisa Kaaristo

Saadaval Apollo Rahva Raamatu e-poodides.

Lisaks käsitlusele glükeemilisest koormusest heidame selles raamatus pilgu populaarsetele kaalulangetusdieetidele, räägime organismi loomulikust ööpäevarütmist ja enesekontrolli oskuse arendamise vajalikkusest.

Raamatu teises pooles pakume kaalulangetuse või tervislikumale toitumisele ülemineku stardiks sobivat seitsmepäevast näidismenüüd ja sadakonda retsepti väiksema glükeemilise koormusega roogade valmistamiseks.