6. mai 2019

ETTA (Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsioon) konverents

2. juunil 2019 Tallinnas, Euroopa Hotelli konverentsisaalis, Paadi 5.

TOITUMISTERAAPIA OLEMUS – TOITUMISE MÕJU KEHALISTELE FUNKTSIOONIDELE

Toitumisteraapia on Eestis uus eriala – tänu uutele kutsenõuetele on tänaseks päevaks eraldatud toitumisteraapia ja funktsionaalne toitumisteraapia. Praegusel hetkel on meil koolitatud juba u 40 toitumisterapeuti. Konverentsil püüame selgitada toitumisteraapia olemust ja näidata, kuidas ja missuguseid terviseprobleeme on võimalik toitumisega mõjutada.

9.00 – 10.00 Registreerimine

10.00-11.00 Toitumine ja kehafunktsioonid. Annely Soots (arst, psühholoog, funktsionaalse toitumise terapeut). Kuidas saada terviseprobleemide korral abi toitumise muutmisest ilma eridieetideta? Toitumisnõustaja, toitumisterapeudi ja funktsionaalse toitumise terapeudi pädevus haiguspuhusel toitumisnõustamisel. Eridieetide vajadus, erinevate spetsialistide pädevused nende määramisel.

11.00-11.45 Seedeelundkond ja tervisEliisa Lukk (molekulaarbioloog, doktorant, funktsionaalse toitumise terapeut. Seedeelundkonna tervise seos üldise tervise ja teiste haigustega, soolestiku tervise parandamine läbi toitumise.

11.45-12.15 Vaheaeg (tervislik snäkk)

12.15-13.00 Toitumise mõju südame-veresoonkonna tervisele. Pille Javed (arst, tervisedendaja, toitumisterapeut). Mida peab muutma toitumises, et tekiks positiivne mõju südame-veresoonkonna tervisele ja kuidas seda saavutada? II tüübi diabeet ja südamehaigused kui ennetatavad terviseprobleemid.

13.00- 13.45 Käitumise jt vaimsete funktsioonide seos toitumisega. Sirli Kivisaar (mänguterapeut ja funktsionaalse toitumise terapeut). Vaimse tervise seosed toitumisega lastel ja täiskasvanutel. Kas ja kuidas võib toitumine mõjutada käitumist?

13.45- 14.45 Lõunapaus (meie poolt tervislik näks). Lähedalasuvad lõunasöögikohad: Hotell Euroopa esimesel korrusel asuv restoran Olive http://www.euroopa.ee/et/tallinna-restoran/ (soovi korral on võimalik lõuna a la carte menüüst varem ette tellida),  Nautica Keskus http://www.nautica.ee/category/2-sook-ja-jook/, Restoran Vapiano https://ee.vapiano.com/et/restoranid/

14.45- 15.30. Toitumisteraapia praktiline rakendamine arstina. dr Helle Müller (psühhiaater, funktsionaalse toitumise terapeut). 10 aasta pikkune kogemus toitumisterapeudina. Näited elust enesest (kuidas toitumise muutmisega toimuvad muutused kehalistes haiguslikes protsessides paremuse poole)

15.30-16.15 Vähi ennetamine. Kaia Palumaa (toitumisterapeut). Isiklik kogemus vähist paranemisel. Arutelu teooria alusel – mis võis olla vähi vallandajaks? Kuidas hoida vähi edasiarenemist kontrolli all? Mida teha, et vältida taasteket?

16.15- 16.30 Kokkuvõtted

Konverentsi hind: Varajasele registreerujale hind 38 eurot (alates 25. maist 45 eurot).

Registreerimine kodulehel: http://toitumisterapeudid.ee/tule-konverentsile

Lisainfo konverentsi kohta:  triin@toitumisterapeudid.ee.

Kes me oleme?

ETTA koondab Eestis tegutsevaid toitumisterapeute ning kindlustab teenuse kvaliteeti, edendades eriala ning luues vastavaid tegutsemisjuhiseid. Meie kodulehelt www.toitumisterapeudid.ee leiab erineva tasemega toitumisspetsialistide kontakte. Toitumisnõustajad on koondunud ühingusse Eesti Toitumisnõustajate Ühendus (ETNÜ), toitumisnõustaja leiab lehelt www.toitumisnoustajad.ee