Meie kevadine videoloengute sari koosneb 6 videoloengust.

ETTA toitumisterapeudid räägivad magneesiumist ja kaltsiumist aga ka rauast meie toidus ja toidulisandites. Samuti saad teada, kas sööd liiga palju suhkrut ning kuidas tasakaalustada oma veresuhkrut läbi tervisliku toitumise. Jutuks tuleb ka migreen ja toitumine ning kuidas päriselt süüa nii, et iga päev tarbiksid 5 peotäit köögivilju.

Videoloeng: Magneesium ja kaltsium

Videos räägib OÜ Via Naturale funktsionaalse toitumise terapeut ja ETTA juhatuse liige Sirli Kivisaar magneesiumist ja kaltsiumist. Juttu tuleb sellest, mille jaoks kehas neid mineraalaineid vaja on, kus toidus neid leidub, mis mõjutab nende omastamist, millal võib tekkida nende puudus ja vajadus lisandina tarvitamise järele ning kuidas toidulisandit valida, kui nende järele vajadus on.

Videoloeng: Kas ma liialdan suhkruga?

Lisatud suhkru reaalne kogus toidus ning jookides võib olla mõnel puhul suureks üllatuseks. Kas me tarbime seda liiga palju? Kas võib olla nii, et täna liialdavad peaaegu kõik inimesed suhkruga? Kus see suhkur sees on ning miks peaks suhkru tarbimist teadlikult kontrollima? Vastuse saad teada ETTA liikme ja Toitumisteraapia Keskuse asutaja Triin Terasmaa videoloengust “Kas ma liialdan suhkruga?”

Videoloeng: Mineraalaine raud toidus ja toidulisandites

Annely Soots räägib lühidalt keha jaoks olulisest mineraalainest rauast, tema funktsioonidest kehas, toiduga saadavatest ja lisandites leiduvatest vormidest. Juttu tuleb ka raua ohtlikkusest.

Videoloeng: Migreeni vastu toiduga

Funktsionaalse toitumise terapeut Eliisa Lukk räägib sellest, kuidas toitumine migreenihoogude teket võib soodustada.

Videoloeng: Viis peotäit köögivilju päevas – kuidas seda päriselt rakendada?

Toitumisterapeut Triin Muiste jagab nippe, kuidas tuua enda igapäevasele toidulauale vajalikud viis peotäit köögivilja nii, et toit olekas ka maitsev ja mitmekesine.

Videoloeng: Veresuhkru tasakaalustamine läbi tervisliku toitumise

Videoloengus räägib toitumisterapeut Maire Vesingi toiduainetest ning toitudest, mis on madala GKga, sisaldades rohkem kiudaineid ning vähem tärklist ja kiiresti imenduvaid süsivesikuid. Maire jagab ideid veresuhkrusõbralikuks maiustamiseks ning küpsetiste valmistamiseks. Juttu tuleb üldistest tervislike toitumise põhimõtetest, sealhulgas valkude, rasvade ja süsivesikute tasakaalustamisest ning menüü rikastamisest asendamatute oomega-3-rasvhapetega.