29.04.2021

Detoks retseptid

Maitsvate retseptide autor on toitumisterapeut Triin Muiste

Tomatine-kinoasupp (6-le)
  • 1,5 dl kinoat
  • Vett (2x rohkem kui kinoat)
  • 1 l köögiviljapuljongit või vett
  • 400 g purustatud tomatit
  • 150 g Türgi ube
  • 2-3 varssellerivart
  • 1 mugulsibul
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 1 tšillikaun
  • oliiviõli
  • 10 rohelise pipra tera
  • soola

Keeda kinoa soolaga maitsestatud vees (1 osa kinoat, 2 osa vett – lase keema, siis keera kuumus väiksemaks) pehmenemiseni.
Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks. Tükelda sellerivarred. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul, küüslauk ja tšilli, natukese aja pärast ka seller. Kuumuta segades mõni minut, siis lisa väiksemaks lõigatud Türgi oad, puljong või vesi ning pipraterad. Kui seller on peaaegu pehme, siis lisa juurde tomatid ja kuumuta keemiseni. Lõpus lisa juurde keedetud kinoa. Peale haki maitserohelist.

Karulaugupesto

• 1 suur punt karulauku
• 1 sidruni mahl
• Oliiviõli
• 2 spl pärmihelbeid
• 5 spl (u 150g) kanepi- või kõrvitsaseemneid
• Sool, pipar

Pesto tegemiseks pane kõik koostisosad saumikserisse ja purusta ühtlaseks seguks. Kui segu tundub liiga mõru, siis lisa nt spinatit vm mahedamat rohekraami juurde.