ETTA jõuluretseptid: pirni-kreeka pähkli salat

Retsepti autor: Reet Saia
Kogus: 6-8 sööjale

Koostisosad:
2 pakki salati mixi või rukolat
1 purk päikesekuivatatud tomateid
100 grammi pestud kuldseid rosinaid ja/või kuivatatud jõhvikaid
80 -100 grammi kreeka pähkleid
50 grammi röstitud päevalilleseemneid
2 pirni (kui väga suured pirnid, siis piisab ka ühest)
kõvajuustu (Forte või mõnda kitse kõvajuustu)

Kaste:
125-150 grammi Extra Virgin oliiviõli
2 tl väsket sidrunimahla
1-2 spl balsamico kreemi
näpuotsatäis soola
veidi mett

Lao suurele vaagnale erinevaid rohelisi  lehtsalati lehti, peale päiksesekuivatatud tomatid, mis on lõigatud kas pooleks või neljaks (mitte eriti väikeseks). Seejärel viiluta pirnid õhukeste lõikudena ja rosinad/jõhvikad ja kreeka pähklid/seemned ning lisa juustunoaga lõigatud kõvajuustu laastud. Salatile vala peale kaste (sega kõik koostisained omavahel) ja garneeri graanaatõunaseemnetega.