ETTA jõuluretseptid: väikesed sealiharullid
Retsepti autor: Annely Soots
Koostisosad:
seafileelõigud
maitsetaimed hakituna
sool ja pipar
Vasarda fileetükid õhemaks, puista peale rohkelt maitserohelist, maitsesta soola ja pipraga, keera rulli ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 45 minutit, vahepeal lihaleemega kastes. Küpsetamisel pane põhja natuke vett. Serveeri lõikudena.
Serveerimiseks sobivad kõrvale imeliselt keedukartulid, vitamiinirikas hapukapsa toorsalat ning kaste:
Kaste liha või kala juurde
Retsepti autor: Hede Paas
Koostisosad:
2 punast paprikat
2-3 sl jõhvikaid (võivad olla külmutatud)
2-3 sl oliiviõli
1-2 punast sibulat
1 kimp maitserohelist (petersell, koriander vms)
½ klaasi vett
maitse järgi meresoola
Eemalda paprikast seemned. Blenderda paprikad, jõhvikad, sibulad ja vesi. Lisa maitseroheline, blenderda veelkord. Seejärel vala kaste potti ja keeda, kuni see veidi pakseneb. Lisa meresool ja õli. Kaste sobib nii kala kui ka liha juurde. Seisab kaanega suletud klaaspurgis külmkapis kuni 2 nädalat.
Vitamiinirikas hapukapsa toorsalat
Retsepti autor: Tiina Tõemets
Koostisosad:
1 kg hapukapsast
1 korralik vars porrulauku
2 peotäit jõhvikaid
soovi korral peterselli
kastmeks oliivõli ja natuke agaavisiirupit (kogused maitse järgi)
Porru lõika rõngasteks ja sega kõik komponendid omavahel kokku. Salat sobib väga hästi ka praekapsaks, kui seda kuumutada/keeta vähese veega (vt fotot).