Raamatud, mida soovitame lugeda
Tervis toidust
Autor: Annely Soots
Raamat on läbi müüdud.
Raamat „Tervis toidust“ käsitleb tervisliku tasakaalustatud toitumise aluseid. See sobib ühtviisi nii õpikuks toitumisspetsialistile kui harivaks lugemiseks kõigile,
keda toidu ja tervise seosed ükskõikseks ei jäta. Raamat on valminud toitumisspetsialiste koolitava Tervisekooli meeskonna ühistööna. Toitumisest rääkides peetakse sageli silmas vaid toidu hulka, kaloraaži ning põhitoitainete – valkude, rasvade ja süsivesikute sisaldust. Vähem osatakse tähelepanu pöörata toidu kvaliteedile, toidu valmistamisele ning regulaarsele söömisele.
Toiduainete tervistav toime
Autor: Annely Soots
Saadaval: www.toitumisteraapia.ee
Raamat “Toiduainete tervistav toime” kirjeldab nii tuntud kui ka vähem tuntud toiduaineid, keskendudes nende toitainetesisaldusele ja tervisemõjule.
Laste toitumine ja tervis
Toitumissoovitused Eesti toitumisterapeutidelt ja -nõustajatelt
Autorid: Eesti toitumisterapeudid ja -nõustajad
Saadaval: raamat on läbi müüdud, saadaval raamatukogudest
Autorid on nii Tervisekooli õpetajad kui ka praktiseerivad terapeudid ja nõustajad, kes jagavad teadusallikatel ja praktilisel kogemusel põhinevaid toitumissoovitusi, mis aitavad meie lastel terved olla ja terveks jääda. Tervislik toitumine on oluline igal eluetapil, ning sellega alustada pole kunagi liiga
hilja, eriti tähtis on see juba lapsepõlves, et toetada eluaegsete tersvislike toitumisharjumuste väljakujunemist ja ennetada tulevikus kimbutada võivaid teviseprobleeme.
Esimene suutäis
Autor: Bee Wilson
Saadaval: Apollo & Rahva Raamat
Me teame hästi, mida tuleb süüa ja mida mitte. Aga me ei tee nii. Mis ja millal läks valesti?
Nõustudes, et söömine on õpitud käitumine, saame aru, et raske pole infot mõista, vaid uusi harjumusi omandada. Briti toidukriitik Bee Wilson aitab selles raamatus söömisega rahu teha. Ta ei ütle, et üks toiduaine on vale ja teine õige, ega soovita millestki loobuda. Ta näitab, et nii täiskasvanutel kui lastele on tohutu potentsiaal õppida uusi, tervislikke toitumisharjumusi.
Ajakiri Toitumisteraapia
(pildil viimane paberkandjal ilmunud number)
Saadaval: www.toitumisteraapia.ee
GK – teadliku toitumise alustala
Autorid: Ülle Hõbemägi & Eva-Liisa Kaaristo
Saadaval: Apollo & Rahva Raamat
Lisaks käsitlusele glükeemilisest koormusest heidame selles raamatus pilgu populaarsetele kaalulangetusdieetidele, räägime organismi loomulikust ööpäevarütmist ja enesekontrolli oskuse arendamise vajalikkusest.
Raamatu teises pooles pakume kaalulangetuse või tervislikumale toitumisele ülemineku stardiks sobivat seitsmepäevast näidismenüüd ja sadakonda retsepti väiksema glükeemilise koormusega roogade valmistamiseks.
Tervise hoidmise toidud 3. Laktoosita, gluteenita, kaseiinita
Autor: Maire Vesingi
Saadaval: www.toitumisteraapia.ee,
Apollo & Rahva Raamatu e-poodides.
Üle 80 retsepti sisaldav põhjalik kokaraamat on mõeldud kõigile, kes peavad loobuma igapäevases toidus lehmapiima ja gluteeni sisaldavatest toiduainetest. Koostöös toitumisterapeut Annely Sootsiga valminud kokaraamat sobib nii neile, kes soovivad muuta oma toidulauda tervislikumaks, kui ka neile, kelle tervis ei luba sugugi tarbida gluteeni, laktoosi ja kaseiini, osa retsepte on ka ilma munata. Lisaks retseptidele pakub raamat rohkesti kasulikku teavet toitumise abil tervise hoidmise kohta.
Kuidas aidata äärmiselt pirtsakat sööjat
Autorid: Katja Rowell & Jenny McGlothlin
Saadaval: Apollo & Ersen
Teejuht selektiivse, sensoorse ja muud tüüpi söömishäirega laste vanematele. Perearsti ja toitumisterapeudi kirjutatud raamat aitab sul toetada lapse toitumist, soodustada tema tervislikku kasvamist ja lõplikult kõrvaldada söögiaegne ärevus (nii sinu kui ka lapse oma). Rakendades autorite kliiniliselt tõestatud
STEPS+-meetodit, avastad strateegiad, millele toetudes lahendad isutuse, sensoorsete häirete, autismi ja oraal-motoorse arengu peetusega seotud toitumisprobleemid, leevendad ärevust ning muid söömisega seotud muresid.
Sitsiilia köök, päikeseline Itaalia
Autor: Heret Pauskar & Lia Virkus
Saadaval: Apollo & Rahva Raamat
Sitsiilia köök. Päiseseline Itaalia kokaraamat sai alguse ühe vahva Sitsiilia proua nonna Rosalba käsitsi kirjutatud imemaitsvatest klassikalistest Sitsiilia köögi
retseptidest. Pärast poolteist nädalat koos kokkamist, turgudel kolamist, kohalike toitude maitsmist ja nonna Rosalba nõuannete kuulamist saigi teoks raamat ehedast Sitsiilia köögist! Raamatus on üle 50 retsepti koduseid ja lihtsaid Itaalia köögi retsepte koos kaunite piltide-nõuannete-kommentaaridega
Oliiviõli – rohekuldne väärtuslik nektar
Autorid: Heret Pauskar, Merrit Kiho, Lia Virkus
Saadaval vaid e-raamatuna Rahva Raamatu e-poes.
Kas teadsite, et extra virgin oliiviõli on üks kõige kasulikumatest õlidest, mida poeriiulilt leiab? Kas olete kuulnud, et kvaliteetne õli sobib peale salati ideaalselt ka kuumutamiseks ja praadimiseks?
Kogemustele tuginedes kinnitavad ja selgitavad raamatu autorid põhjalikumalt teada-tuntud tarkusi ning lükkavad ümber paljud väärad väited. Lisaks hulganisti retsepte, milles troonib aukohal extra virgin oliiviõli, mida kasutatakse julgelt nii külmades roogades kui küpsetistes.