ETTA jõuluretseptid: väikesed sealiharullid

Retsepti autor: Annely Soots

Koostisosad:
seafileelõigud
maitsetaimed hakituna
sool ja pipar

Vasarda fileetükid õhemaks, puista peale rohkelt maitserohelist, maitsesta soola ja pipraga, keera rulli ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 45 minutit, vahepeal lihaleemega kastes. Küpsetamisel pane põhja natuke vett. Serveeri lõikudena.

Serveerimiseks sobivad kõrvale imeliselt keedukartulid, vitamiinirikas hapukapsa toorsalat ning kaste:

Kaste liha või kala juurde 

Retsepti autor: Hede Paas

Koostisosad:
2 punast paprikat
2-3 sl jõhvikaid (võivad olla külmutatud)
2-3 sl oliiviõli
1-2 punast sibulat
1 kimp maitserohelist (petersell, koriander vms)
½ klaasi vett
maitse järgi meresoola

Eemalda paprikast seemned. Blenderda paprikad, jõhvikad, sibulad ja vesi. Lisa maitseroheline, blenderda veelkord. Seejärel vala kaste potti ja keeda, kuni see veidi pakseneb. Lisa meresool ja õli. Kaste sobib nii kala kui ka liha juurde. Seisab kaanega suletud klaaspurgis külmkapis kuni 2 nädalat.

Vitamiinirikas hapukapsa toorsalat

Retsepti autor: Tiina Tõemets

Koostisosad:
1 kg hapukapsast
1 korralik vars porrulauku
2 peotäit jõhvikaid
soovi korral peterselli
kastmeks oliivõli ja natuke agaavisiirupit (kogused maitse järgi)

Porru lõika rõngasteks ja sega kõik komponendid omavahel kokku. Salat sobib väga hästi ka praekapsaks, kui seda kuumutada/keeta vähese veega (vt fotot).