ETTA jõuluretseptid: kaerajahust ja valge suhkru vabad piparkoogid

Retsepti autor: Elis Nikolai

Koostisosad:
330 grammi kaerajahu
15-20 grammi piparkoogimaitseainet – oleneb kui maitsekaid piparkooke soovid
noaotsaga soola
poole apelsini koor
1 tl küpsetuspulbrit
110 grammi vōid
100 grammi mett
100 grammi kookospalmisuhkrut
1 muna

Ühes kausis sega kokku jahu, maitseained, küpsetuspulber ja peenelt riivitud apelsini koor. Seejärel sulata teises kausis vōi ja mesi ning seejärel lisa suhkur. Sega, kuni suhkur on vōi-mee segusse sulanud. Vala kōik koostisosad omavahel kokku ja sega kuni saad ühtlase piparkoogitaina.

PS: Tainas ongi veidi murenevam ja parem on teha veidi paksemad piparkoogid.

Nüüd lase tainal külmkapis üleöö maitsestuda, vōid selle ka toidukilesse mässida. Enne lahtirullimist lase tainal veidi toasoojas olla ning rulli tainas lahti puhtal ja jahuga ülepuistatud alal.

Glasuurina kasutasin tavalist poeglasuuri.